• Admin

WAT IS MINDFUL ETEN?

Bijgewerkt: 3 jul 2018

We eten vaak op de automatische piloot, even snel een broodje op de hoek van de straat, zittend voor de TV eten naar binnen werken, al computerend een magnetronmaaltijd opeten.


Door mindful te eten houd jij je ALLEEN MET ETEN BEZIG.


Je word dan bewust van wat je eet omdat je er de volle aandacht aan geeft. Je geniet van je eten en luistert naar je lichaam.

Zit je vol?

Heb je nog honger?

Welke smaken proef je?

Welke geuren ervaar je?


Door mindful (en dus bewust) te eten zul je niet snel meer een ‘zomaar iets’ in je mond stoppen. Je laat je minder verleiden door de marketing van ongezonde producten in de winkel. Je gaat meer genieten van je eten en hierdoor ga je automatisch gezonder eten.

En als je met meer aandacht gaat eten, zul je ook langzamer gaan eten en beter kauwen. Hierdoor zet jij je spijsvertering beter aan de gang. De afbraak van koolhydraten begint al in de mond door een bepaald enzym (amylase). Als je goed kauwt, help jij dus je lichaam om de voedingsstoffen beter op te kunnen nemen.Het seintje ‘ik zit vol’ wordt na ongeveer 20 minuten doorgegeven. Als je dus heel snel je eten naar binnen werkt, overeet jij jezelf makkelijk. Hierdoor zal het afvallen ook moeilijker gaan.

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven