• Admin

‘GOEDE’ EN ‘SLECHTE’ KOOLHYDRATEN

Heb jij er wel eens van gehoord?


‘Goede’ koolhydraten zitten in koolhydraatrijke producten die rijk zijn aan goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen.


Bijvoorbeeld: fruit, groenten, peulvruchten, volkoren graanproducten (zoals volkoren brood, zilvervliesrijst, quinoa en volkoren pasta).


Meestal zijn het onbewerkte producten. Daarmee bedoel ik dat je de herkomst van het product nog kunt herkennen.


‘Foute’ koolhydraten zijn de koolhydraatrijke producten die arm zijn aan vezels, vitamines en mineralen. Ook alle producten die rijk zijn aan (toegevoegde) suikers vallen hieronder.


Voorbeelden hiervan zijn: snoep, koek, gebak, snacks, vruchtensap, frisdrank, wit en lichtbruin brood, witte pasta en witte rijst.


Meestal zijn dit bewerkte producten in pakjes, zakjes en blikjes. Deze producten vullen wel, maar voeden niet.


Als je gezonder wilt gaan eten, kun je beter vaker kiezen voor producten waar ‘goede’ koolhydraten inzitten. Deze producten geven vaak ook een langer verzadigd gevoel (minder snaaitrek later op de dag).


#weetwatjeeet #bewusteten



4 keer bekeken
  • Facebook Social Icon

Oekelsebaan 33

4881NE 

Zundert

BTW: NL140400539B03

KvK: 69279853

Tel: +31(0) 648910119

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, BGN