• Admin

FIXEER JE NIET OP HET GETAL OP DE WEEGSCHAAL

Vaak zie ik het gebeuren in mijn praktijk.


Je hebt goed op je voeding gelet en fanatiek gesport in de sportschool ….. en je bent aan gekomen!!


Je baalt enorm en denkt dat je niet goed bezig bent.

Ik kijk eigenlijk nooit naar het getal op de weegschaal, maar naar het percentage vetmassa en spiermassa. Zijn die af- of toegenomen? Immers, spiermassa is zwaarder dan vetmassa. Als de meer spiermassa toeneemt (door het sporten) dan het vetmassa wat je verliest (door gezond te eten en minder calorieën binnen te krijgen dan je nodig hebt), kun je dus wat in gewicht aankomen.


Dat getalletje op de weegschaal zegt dus eigenlijk niet zoveel.


Probeer dat getal op de weegschaal eens los te laten. Bedenk dat je lekker bezig bent met je gezonde leefstijl. Vaak voel jij je al beter in je vel zitten, heb je meer energie en slaap je beter. Wat zegt dan eigenlijk zo’n getal?


Overgewicht eet je er niet 1, 2, 3 aan. Verwacht dan ook niet dat je daar binnen een week vanaf bent. Vaak moet je lichaam opnieuw ‘ingeregeld’ worden en dat kan tijd kosten. Dit bereik je door goed voor jezelf te zorgen. Door ervoor te zorgen dat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt, door voldoende te bewegen en genoeg te slapen. Dan ben je supergoed op weg naar een gezonde leefstijl en dat is veel meer waard dan een getal op de weegschaal.


Blijf positief en wees ervan overtuigd dat het je gaat lukken.

Houd van jezelf om wie je bent, de rest komt dan vanzelf.

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven