• Admin

BBQ …. DE GEZONDE VERSIE

Hoera, de zon is volop aanwezig en veel mensen halen de barbecue uit de schuur om weer volop te gaan barbecueën.


Goedgemutst ga je naar de supermarkt, waar de (vlees)aanbiedingen je om de oren slaan en de saus potjes strategisch staan opgesteld.

…. Koop mij, koop mij …. Hoor je ze al roepen?


OMG ….. hoe kies je nu voor gezond?


Tip 1: laat je niet verleiden door de winkelmarketing en trek je eigen plan.


Als je vlees wilt eten, kies dan voor 1 stuk kwalitatief goed vlees, het liefst biologisch.

Maak spiesjes van rauwkost (champignons, paprika, ui, aubergine, courgette) die je kunt grillen op de barbecue.


Maak er een verse fruitsalade en/of een rauwkost salade bij.


De meeste calorieën zitten vaak niet eens in het vlees, maar in het stokbrood, de kruidenboter en de vette sausjes.


Vervang het stokbrood door volkoren brood wat je even in een voorverwarmde oven lekker knapperig laat worden (schuin doorsnijden en in een mandje doen voor het leuke effect).


Maak zelf je sausjes. Vaak zijn deze op basis van yoghurt met kruiden en specerijen.

Wat ik dan doe, is dat ik op het etiket kijk van het sausje wat ik wil maken. De ingrediënten die ik ken, doe ik in een schaaltje en wat ik niet ken, laat ik achterwege (ik wil namelijk wel weten wat ik eet). Alles door elkaar husselen en eventueel nog wat kruiden naar smaak toevoegen.

Zo kun je elk sausje zelf maken.

De verse saus haalt het vaak niet bij de flesversie.


Mijn ideale barbecue ziet er zo uit.


En ja, ook ik heb sceptische gezinsleden die bepaalde dingen niet zien zitten, maar vaak wel willen proeven. En voor ik het weet, zitten ze ook ‘mijn eten’ mee op te eten.





3 keer bekeken
  • Facebook Social Icon

Oekelsebaan 33

4881NE 

Zundert

BTW: NL140400539B03

KvK: 69279853

Tel: +31(0) 648910119

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, BGN