• Admin

AFVALLEN …. HOE BEGIN JE?

Afvallen is niet alleen een kwestie van weten wat je eet.


Allereerst zou jij bij jezelf na moeten gaan WAAROM je overgewicht hebt? Beweeg je te weinig? Eet je teveel? Kun je moeilijk verleidingen weerstaan? Of is het een combinatie van factoren? Als je dat weet, dan weet je ook waar je aan moet gaan werken.


Daarnaast moet jij voor jezelf helder hebben WAAROM je wilt afvallen? WAT is je doel? WAT wil je bereiken? Als je niet weet wat je doel is, heb je ook niets om naartoe te werken. (eventueel schrijf je dit op een stuk papier en hang je dat ergens op waar je vaak langsloopt).


Neem ZELF alle verantwoordelijkheid voor de te nemen stappen. Alleen JIJ kunt dit veranderen. Anderen zullen je steunen, maar jij moet het uiteindelijk ZELF doen.


Stap er super positief in en wees ervan overtuigd dat jou dit gaat lukken.

Visualiseer jezelf, zoals je eruit zou willen zien en voelen. Houd dit plaatje vast.


Als je weet waarom je overgewicht hebt en naar welk doel je toe wilt, kun je een plan opstellen. Maak wel een reëel plan wat bij jou past en wat je ook vol kunt houden. Gooi niet je hele voedings- en beweegpatroon 180 graden ineens om. Dat houd je maar even vol en gegarandeerd dat je er gefrustreerd van raakt en er snel mee stopt.


Maak dus een reëel plan en doe dit in kleine stapjes. We zijn allemaal mensen en de ene dag zal het makkelijker gaan dan een andere dag. Dat is helemaal niet erg, maar menselijk. Je gaat gewoon door met waar je mee bezig was. Word niet ongeduldig als je een tijdje stil blijft staan. Balans vinden in je lichaam, je lichaam leren kennen, dat doe je niet in een week.


Iedere dag op de weegschaal staan heeft ook helemaal geen zin. De ene dag houd je meer vocht vast, de andere dag heb je wellicht de vorige avond zwaar getafeld. Ga maximaal 1 x per week op de weegschaal staan, het liefst ’s morgens op een vaste dag.


Blijf visualiseren en houd je doel voor ogen. WEET WAAR JE HET VOOR DOET.


En als je er niet alleen uitkomt, zoek dan hulp. Een BGN-gewichtsconsulente is opgeleid om mensen daarin persoonlijk te begeleiden. Door middel van 1 op 1 coaching zal er vooral gewerkt worden aan je positieve mindset, de sleutel tot succes.


#mindset#afvallen


1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven